SÄVJA - FÖR DIG SOM ÄLSKAR NATUR OCH VILL HA NÄRA TILL STADEN!

 

LÄGET

Sävja ligger cirka 6 km sydost om centrala Uppsala. Området är känt för sina vackra naturomgivningar, och möjlighet till ett rikt friluftsliv, samtidigt som du har närhet till stadens komfort. Från Linneas utsikt tar det omkring tio minuter med bil till centrum. Området ligger även strategiskt placerat i förhållande till E4:ans påfarter som tar dig norr- och söderut. Det finns mycket bra bussförbindelser genom flera linjer med täta turer. Busshållplatsen ligger strax intill våra hus. För den som gillar att cykla finns belysta cykelbanor till city.

SERVICE

Här har du allt du kan behöva i din vardag inom gångavstånd. Inom räckhåll hittar du ICA Supermarket, vårdcentral, apotek, bibliotek, flertalet förskolor samt grundskola.

FRITID

För den som gillar skogen kan man snabbt förflytta sig till vildmarken i naturreservatet Lunsen skogen. Här passerar Upplandsleden över barrskogsklädda marker, som vintertid blir till fina skidspår. Vill man stanna och övernatta finns Lunsen torpet som ligger i en glänta inne i skogen.

Mera träning utomhus kan du få, till exempel finns ett utegym vid Sävja IP. I närbelägna Sunnersta finns Sunnerstabacken som vintertid erbjuder både skidåkning och pulkabacke. Andra fritidsaktiviteter som finns nära är skridskor, bad, fiske och segling vid populära  koln.

I södra delen av Sävja ligger Linnes Sävja som är ett 1700-talsmuseum med anor från Carl von Linnes tid. Museet är ett tidigare boningshus där det sommartid erbjuds såväl konstutställningar som konserter och andra aktiviteter. För barnen finns både hästar, får, hund och höns att bekanta sig med.

Välkommen till Sävja och Brf Linneas utsikt!